Naam project:
Ondernemers voor ondernemers
Looptijd:
2012 tot nu
Donateurs geworven:
996 ambassadeurs geworven

Oxfam Novib is altijd op zoek naar verbindingen met organisaties om samen te werken aan een rechtvaardige wereld zonder armoede. Oxfam Novib ziet de waarde in van samenwerken met ondernemers. Ondernemers die willen helpen door het bieden van maatschappelijk draagvlak en financiële hulp.

ONDERNEMERS VOOR ONDERNEMERS

Dreamcatch ontwikkelde samen met Oxfam Novib het ambassadeurschapsprogramma ‘Ondernemers voor Ondernemers’. Een programma waarmee Nederlandse mkb’ers microfinancieringsactiviteiten in ontwikkelingslanden mogelijk maken. Deze microfinancieringen maken een enorm verschil voor de ondernemers in ontwikkelingslanden.

KICKSTART

Oxfam Novib werkt samen met lokale partners om beginnende ondernemers in ontwikkelingslanden te helpen bij het opstarten van hun eigen bedrijfje. Met microfinanciering en ondersteuning, geeft Oxfam Novib hun onderneming een kickstart waarmee ze binnen drie jaar op eigen benen kunnen staan. Op deze manier helpt de ambassadeur op lokaal niveau de economie van ontwikkelingslanden vooruit.

ARMOEDEBESTRIJDING

Met dit programma kunnen Nederlandse ondernemers mede-ondernemers in ontwikkelingslanden helpen die het helaas minder goed getroffen hebben. Op die manier leveren ze een concrete bijdrage aan armoedebestrijding. De ambassadeur blijft betrokken door het bijwonen van workshops, inspiratiesessies en exclusieve evenementen van Oxfam Novib.

DREAMCATCH HELPT OXFAM NOVIB

Het team van Dreamcatch faciliteert het contact met de Nederlandse ondernemers. Dreamcatch is een motiverende kracht in de totstandkoming van de relatie tussen de Nederlandse ondernemers en Oxfam Novib. Zo dragen de call agents en fondsenwervers van Dreamcatch bij aan het ‘Ondernemers voor Ondernemers’ programma en helpen ze de ondernemers in ontwikkelingslanden.

RESULTATEN BIJ OXFAM NOVIB

  • Inmiddels is ‘Ondernemers voor Ondernemers’ het grootste mkb-netwerk van bedrijven in Nederland die structurele hulp bieden aan ondernemers in ontwikkelingslanden
  • Dreamcatch heeft inmiddels 966 ambassadeurs geworven voor ‘Ondernemers voor Ondernemers’.
  • Jaarlijks werft het Dreamcatch team 140+ ambassadeurs voor ‘Ondernemers voor Ondernemers’.

Ben jij geïnspireerd
door de case van Oxfam Novib?

Dreamcatch werkt met bedrijven die bijdragen aan een betere wereld. Zo doen we aan ‘Sales that matter’. Wil jij meedoen? Bekijk onze vacatures.

Naar de vacatures