Naam project:
Ondernemers voor ondernemers
Looptijd:
2012 tot nu
Donateurs geworven:
996 ambassadeurs geworven

Oxfam Novib is altijd op zoek naar verbindingen met organisaties om samen te werken aan een rechtvaardige wereld zonder armoede. Net als veel andere fondsenwervende organisaties ziet Oxfam Novib de waarde van samenwerken met bedrijven die willen helpen door het bieden van maatschappelijk draagvlak en financiële hulp.

Ondernemers voor ondernemers

Dreamcatch ontwikkelde samen met Oxfam Novib het ambassadeurschapsprogramma ‘Ondernemers voor Ondernemers’. Een programma waarmee Nederlandse mkb’ers microfinancieringsactiviteiten in ontwikkelingslanden mogelijk maken.

Kickstart

Oxfam Novib werkt samen met lokale partners om beginnende ondernemers in ontwikkelingslanden te helpen bij het opstarten van hun eigen bedrijfje. Met microfinanciering en ondersteuning, geeft Oxfam Novib ze een kickstart waarmee ze binnen drie jaar op eigen benen kunnen staan.

Armoedebestrijding

Met dit programma kunnen Nederlandse ondernemers mede-ondernemers in ontwikkelingslanden helpen die het helaas minder goed getroffen hebben. Op die manier leveren ze een concrete bijdrage aan armoedebestrijding. De ambassadeur blijft betrokken door het bijwonen van workshops, inspiratiesessies en exclusieve evenementen van Oxfam Novib.

Resultaten

Inmiddels is ‘Ondernemers voor Ondernemers’ het grootste mkb-netwerk van bedrijven in Nederland die structurele hulp bieden aan ondernemers in ontwikkelingslanden

Enthousiast
over deze case?

Enthousiast over onze aanpak en de resultaten op dit project? We gaan graag in gesprek om te kijken hoe we jouw organisatie naar the next level kunnen helpen.

Contact