Naam project:
Ondernemers voor ondernemers
Looptijd:
2012 tot nu
Donateurs geworven:
996 ambassadeurs geworven

Oxfam Novib is altijd op zoek naar samenwerkingen met organisaties waarmee ze ‘een rechtvaardige wereld zonder armoede’ willen creëren. Net zoals vele andere fondsenwervende organisaties, ziet Oxfam Novib de waarde van samenwerkingen met bedrijven die willen helpen door het bieden van maatschappelijk draagvlak en financiële hulp.

Ondernemers voor ondernemers

Dreamcatch heeft samen met Oxfam Novib het ambassadeurschapsprogramma ‘Ondernemers voor Ondernemers’ ontwikkeld. Een programma waarin het Nederlandse MKB microfinancieringsactiviteiten in ontwikkelingslanden mogelijk maakt.

Kickstart

Oxfam Novib werkt samen met lokale partners om beginnende ondernemers in ontwikkelingslanden te helpen bij het opstarten van hun eigen bedrijfje. Met microfinanciering en ondersteuning, geeft Oxfam Novib ze een kickstart waarmee ze binnen drie jaar op eigen benen kunnen staan.

Armoedebestrijding

Met dit programma kunnen Nederlandse ondernemers mede-ondernemers in ontwikkelingslanden helpen die het, enkel door puur toeval, minder goed hebben getroffen. Zo kunnen ze op hun manier een hele concrete bijdrage leveren aan armoedebestrijding. De ambassadeur blijft betrokken door het bijwonen van workshops, inspiratiesessies en exclusieve evenementen van Oxfam Novib.

Resultaten

Inmiddels is ‘Ondernemers voor Ondernemers’ het grootste MKB-netwerk van bedrijven in Nederland dat structurele hulp bieden aan ondernemers in ontwikkelingslanden

Enthousiast
over deze case?

Enthousiast over onze aanpak en de resultaten op dit project? We gaan graag in gesprek om te kijken hoe we jouw organisatie naar the next level kunnen helpen.

Contact